Az egyik legfinomabb krémleves, fermentált lilakáposztából... :)
2022. 11. 25. 11:22Kommentek (0)
Nagyon szeretem a lilakáposztát. Amellett, hogy rengeteg vitamint tartalmaz, nagyon finom, és a színe is csodás. Tudtad, hogy a lilakáposzta sokkal több C vitamint tartalmaz, mint a fehérkáposzta? Ezenkívül található még benne kálium, kalcium, foszfor, vas, jód, kén, valamint A-, B-, K- és U-vitamin. Erősíti az immunrendszert, enyhíti a gyulladást, jó...
Savanyú káposzta házilag... :)
2022. 11. 22. 09:44Kommentek (0)
Néhány hónapja még nem is gondoltam, hogy saját magam is képes leszek savanyú káposztát készíteni, de nem is akármilyen káposztát. Ez az a káposzta, amitől nem fáj a hasam. Mindig is imádtam a káposztát, de bárhol...
Savanyított kelkáposzta... :)
2022. 10. 27. 16:40Kommentek (0)
Frankfurti leves készítésnél jutott eszembe, hogy a maradék kelkáposztát fermentálom, ezzel nem csak időt spórolok, de egészséges és ízletes ételt tudok tenni a család elé.
Hozzávalók:
kelkáposzta
sárgarépa
hagyma,...
Svéd uborka
2022. 07. 28. 14:08Kommentek (0)
Szombat éjjel készült, még tányért sem tettem alá, gondoltam pár óra múlva úgyis kelek addig úgysem indul be.
Aznap éjjel lilakáposztát is tettem el, vasárnap reggel a káposzta még csendben volt, de az uborka már kis levet...
Fermentált uborka, akár télre is... :)
2022. 07. 02. 19:49Kommentek (0)
Évek óta tagja vagyok egy csoportnak a facebookon, ahol egymást támogató közösségre leltem. A tagok napi szinten osztanak meg ötleteket a fermentálással kapcsolatban.
Én csak néhány hónapja kezdtem komolyabban belemélyedni...
Utoljára kommentelt bejegyzések