Szép Napot Kedves Olvasóm! :)

Mi más is lenne első bejegyzésem, mint egy almás, chiamagos, fagyasztott gyümis, zabpelyhes vitaminbomba. :) 

alma zabkása chiamag mandulatej csoki barnacukor vaj zabpehely bogyósgyümölcs kókuszchips méz antioxidáns vitamin A- vitamin B- vitamin E- vitamin Kálium Kálcium Vas Foszfor cink szelén omega 3 omega 6 gyulladáscsökkentő magas rosttartalom pektin Receptek

Hozzávalók:

  • zabpehely
  • alma
  • barna cukor
  • vaj
  • mandulatej
  • mogyoróvaj
  • fagyasztott gyümölcs
  • chiamag
  • egy kocka keserű csoki
  • kókuszchips

Egy kis mandulatejbe beáztattam külön-külön a zabpelyhet és a chiamagot.

Kevés vajon barna cukrot karamellizáltam, és erre dobtam az előzőleg lereszelt almát, melyet még néhány percig pároltam.

Majd szép lassan elkezdtem tenni pohárba rétegenként a beáztatott zabpelyhet, almát, mogyoróvajat, fagyasztott bogyós gyümölcsöt, a beáztatott chia magot. A tetejére rátettem még egy kis reszelt almát, kókuszchipset, mézet, étcsokireszeléket.

Mire lefotóztam, meg is puhult. 

A zabkása elkészítésénél egy darab almát használtam, néhány evőkanál zabpelyhet, és egy kevés chiamagot. Szándékosan nem írtam mennyiségeket. Én egy pohárnyi adagot készítettem. Lehet variálni, akár két almával, kevesebb zabbal, több fagyasztott gyümölccsel, de az is elhagyható. :) Nem fontos párolni az almát, le is lehet turmixolni, így egészségesebb. :)

alma zabkása chiamag mandulatej csoki barnacukor vaj zabpehely bogyósgyümölcs kókuszchips méz antioxidáns vitamin A- vitamin B- vitamin E- vitamin Kálium Kálcium Vas Foszfor cink szelén omega 3 omega 6 gyulladáscsökkentő magas rosttartalom pektin Receptek

Az alma  A-, B- és C- vitamint, folsavat, kálciumot, magnéziumot és káliumot tartalmaz. Sok benne a polifenol is, amelyek antioxidánsként működnek, így gyulladáscsökkentő hatásúak, illetve a keringési rendszernek is a hasznára válnak. Segítenek a vírusok és baktériumok leküzdésében, májvédő szerepet is betöltenek. Az alma az agy tápláléka. Rostanyaga a pektin is kedvezően hat a szervezetre, azon belül is az emésztésre. Segít megtisztítani és kipucolni a belső szerveket. Mélyen, sejtszinten hidratál.

A zabpehely kiváló kálium-, kalcium-, vas-, foszfor-, cink- és magnéziumforrás. Magas az E- és B-vitamin tartalma, továbbá rengeteg fehérjét, rostot, és értékes kalóriát tartalmaz. Javítja az emésztést, nyugtatja a gyomrot és a beleket, mivel gyulladásgátló anyagokat is tartalmaz.

A chiamag rengeteg magnéziumot, mangánt, káliumot, vasat tartalmaz. A gabonaféléknél magasabb fehérjeforrással rendelkezik, ez ritkább esetben allergiás reakciót is kiválthat, ezért a fogyasztását nem szabad túlzásba vinni. Nagy mennyiségben találhatóak meg benne az omega 3 és omega 6 zsírsavak. Antioxidánsokat tartalmaz ( E vitamint, és szelént is). Mivel a belekben többszörösére nő, fogyasztása esetén ajánlott több vízet bevinni a szervezetbe.

Ha tetszett a bejegyzésem, megköszönöm, ha megosztod.

Facebook oldalamhoz itt csatlakozhatsz, de követhetsz a pinteresten és az instagramon is.

Érdeklelhet még ez is:

A vad áfonya olyan a májnak, mint az anyatej az újszülüttnek

Köszönöm, hogy benéztél!

Szeretettel:

Tündi